mandag 4. oktober 2010

Ved det Kaspiske hav

Turen hit gikk veldig bra, men vi fikk sett litt mer av villmannskjøringa som vi har hørt om. Heldigvis var vår taxisjåfør grei og kjørte pent. På passe avstand så vi dobbel forbikjøring på svingete vei, eller hva det kalles når en bil kjører forbi en annen bil som holder på å kjøre forbi. 

Vi ba sjåføren kjøre oss til det eneste hotellet som var nevnt i Lonly Planet, et 5 stjernes hotell med badestrand og flott skjøutsikt. Det hadde ikke vært brukt 1 toman på oppussing, de dype teppene var fuktige og murpussen falt av veggene. Skilleveggene til "damestranda" hadde falt ned, så det var kun bading for menn. Vi brukte dette som grunn og sjekka ut mindre enn en time etter at vi hadde kommet. vi fikk ny en taxisjåfør som kjørte oss hit. Og her er det fint. Ikke noe damebadestrand her heller, men vi tok et lite bad med klærne på, slik som de andre.

Vi bor like ved en baker, og har lært at små bløtkakestykker kjøpes kilosvis. De så veldig rart på oss da vi bare ville ha noen få stykker, og vi betalte ca 10 kr for 7-8 kakestykker. Det er virkelig ikke sammenheng mellom hva vi betaler og hva vi får for pengene.. Kakene var veldig gode:)

I går, da vi skulle spise middag, ble vi stoppet av en kebabgriller, som sa han snakket engelsk. Det passet jo bra, for vi ville ha mat og det var greit å ikke ha problemer med å bestille. Vi fikk det vanlige, to spyd med grilla kjøttdeig, grilla tomater og brød. Mannen fortalte at han hadde studert engelsk oversettelse for 10 år siden, men at han ikke fikk relevant jobb, fordi han ikke hadde de rette bekjentskapene. Han var virkelig ikke fornøyd med livet sitt..

Middagen i dag var en opplevelse den og. Jeg hadde sett meg ut resuturanten i går, da vi gikk neover gata. Vi gikk inn og de hadde ingen engelsk meny, vi forstod jo ikke noe, og pekte litt rundt på menyen. Servitøren som ikke kunne noe særlig engelsk tok oss med inn på kjøkkenet, så vi kunne se hva de kunne tilby. Tok frem grillspyd med kylling og biff og holdt frem en bøtte full av fisk. Betryggende å se at kjøkkenet var reint og fint. Vi tok det han viste frem, og fikk virkelig god mat:)

Det skal gå en kabelbanen opp i fjellet, som vi vil prøve å ta i morgen. Håper ikke det regner, det har pøsregna i ettermiddag. Når vi har gjort det, tror jeg at vi er ganske ferdige her ved havet.. Det er jo så mye mer gøy vi vil gjøre i Tehran, det er flere museer vi vil se, vi vil ta kabelbanen, vi er heller ikke ferdige i bazaren, og så har jeg lyst til å rekke noen flere runder med morgentrim i parken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar