onsdag 15. september 2010

Fjellfilm

Må bare prøveblogge litt, og da kan jeg jo skrive litt om helga som var:)

Utsikten like før vi går inn i tåka
Vi reiste oppover til Turtagrø på torsdag ettermiddag, og var klare for fjelltur på fredag. Dina som har vært på flere enn160 av 2ktoppene, har god oversikt over bra fjellturer og foreslo Bakarste  Skagsnebb. Fantastisk bra forslag. Siden jeg var så ivrig og ville se Nepalfilmer klokka 18, sikta vi på å komme oss av gårde kl 9. Noe vi nesten klarte. Vi kjørte til Krossbu og tok kursen rett vest -opp bakken. Etter å ha gått på stien langs elva et stykke dreide vi litt mer nordover.

Første toppen, Veslbreatinden


Var litt bratt ned i begynnelsen

Ryggen mellom Veslbreatinden og Bakarste Skagsnebb. Om noen skulle bruke dette som en turbeskrivelse for å gå turen; så vil jeg bare nevne at vi tok til høyre her.
Klokka 12.20 var vi på Velsbreatinden, 2092moh. Det var akkurat nok sikt, i alle fall en liten stund, til at vi så ryggen vi skulle gå. Så da vandret vil over til Hurrbreatinden (ca2060moh), og gikk ut på ryggen. Den var først bratt nedover, så bortover et stykke deretter bratt oppover. Dette er en av de lengste, bratteste og luftigste ryggene jeg har gått. Anbefales om en liker luft. Det var tåke og vi det var kun tidvis sikt ned på breene. Var på Bakarste Skarsnebb (2093moh) kvart på to. Fordelen med å gå på tur i sånt vær er jo at pausene ikke blir så lange, eller ulempen vil jeg vel egentlig si.. Uansett hadde vi en rask lunsj på toppen, vi fikk både solgløtt og et lite glimt ned i Leirdalen. Så satte vi kursen mot bilen og Turtagrø for å komme i festivalstemning:)

Hurra! Jentene på toppen. Takk for turen, Lillian og Dina!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar